Ο Κύκλος του Νερού

Ο Κύκλος του Νερού

  • Τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄

Μέσα από ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι οι μαθητές βιώνουν την αξία του κύκλου του νερού. Ολοκληρώνουν και εμπεδώνουν τις γνώσεις τους για την αξία των υδάτινων πόρων της Γης μας παρακολουθώντας ένα εκπαιδευτικό βίντεο. Στη συνέχεια μετασχηματίζουν διάφορα άχρηστα υλικά σε μουσικά οργανάκια που παράγουν ήχους της φύσης και γίνονται οι ίδιοι μουσικοί στην ορχήστρα του νερού.

Στο δεύτερο μέρος…

Όλοι οι μαθητές επιλέγουν από ένα πλούσιο βεστιάριο τα κοστούμια τους, ντύνονται στοιχεία του ουρανού και της Γης και συμμετέχουν υποδυόμενα ρόλους δίπλα στους εμψυχωτές μας, σε ένα θεατρικό δρώμενο που αναπαριστά το ταξίδι μιας σταγόνας.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι στον αέναο κύκλο του νερού ξεκινά με την ιστορία μιας σταγόνας που γίνεται εκπαιδευτικό παιχνίδι στο οποίο οι μαθητές συμμετέχουν, χρησιμοποιώντας ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό, για να βιώσουν την μεγάλη αξία των συνεχών αλλαγών στις μορφές που το νερό εμφανίζεται.

Ακολουθεί ένα εκπαιδευτικό βίντεο, το οποίο αξιοποιώντας μέσα από κατάλληλο λογισμικό τις απαντήσεις των μαθητών στα ερωτήματα που παρουσιάζονται, ολοκληρώνει τις γνώσεις των μαθητών για την αξία των νερών των ποταμών, των λιμνών και των θαλασσών. Παράλληλα προβάλλονται οι κίνδυνοι που δημιουργούνται από τη μη ορθολογική χρήση αλλά και τη μόλυνση των νερών.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος.

Οι μαθητές μετασχηματίζουν διάφορα άχρηστα υλικά σε μουσικά οργανάκια που παράγουν ήχους της φύσης. Στη συνέχεια, αφού επιλέξουν τις αμφιέσεις τους, ντύνονται στοιχεία της φύσης, του Ουρανού και της Γης και αναπαριστούν μαζί με τους εμψυχωτές μας το ταξίδι μιας σταγόνας, χρησιμοποιώντας ένα πλήθος σκηνικών αντικειμένων καθώς και τα αυτοσχέδια όργανα που κατασκεύασαν για να την υποστηρίξουν μουσικά.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία του ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, απευθύνονται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου και πραγματοποιούνται στα πλαίσια των σχολικών εκδρομών και επιμορφωτικών επισκέψεων.

Χώρος παρουσίασης
  • Κέντρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων «ένεκα παιδείας»
  • Στο χώρο του σχολείου σας

female.jpg
Εξαιρετική διαδραστικη παράσταση!!!! Μπράβο σε όλους!!! Τα παιδιά χάρηκαν πολύ!
female.jpg
Λίγο πριν τα Xριστούγεννα ήρθατε στο σχολείο μας και ζήσαμε το χριστουγεννιάτικο όνειρο στην καρδιά του Χαλανδρίου. Τα παιδάκια μας, αν και νήπια, πήραν μέρος στην θεατρική παράσταση και το καταχάρηκαν. Κι εμείς οι γονείς δεν πιστεύαμε στα μάτια μας… Απλά εξαιρετικά!!!! Σας ευχαριστούμε πολύ
female.jpg
Τέλειο!!! Υπερπαραγωγή!!! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!!!
female.jpg
Εξαιρετικό πρόγραμμα η Αρχαία Ελλάδα… Οι Δ΄ τάξεις του 4ου δημοτικού σχολείου Πετρούπολης εντυπωσιάστηκαν… Ευχαριστούμε πολύ….
female.jpg
Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι συμμετέχουν στο θεατρικό εργαστήρι και αλληλεπιδρούν με τους/τις καταπληκτικούς/ές ηθοποιούς – εμψυχωτές/τριες… Παίζοντας κάθε φορά ενεργό ρόλο στην πλοκή του έργου. Μπράβο σε όλους/ες σας!!!!!
2o-dimotiko-sxoleio-nemeas.jpg
Σας ευχαριστούμε για αυτό το υπέροχο ταξίδι στον τρόπο ζωής των Βυζαντινών, στις συνήθειές τους, στη γλώσσα τους, στην καθημερινότητά τους, αλλά και στις μάχες που έδωσαν στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ένα κράτος ενωμένο και δυνατό. Τόσο τα παιδιά, όσο και οι δάσκαλοί τους το διασκέδασαν και το ευχαριστήθηκαν. Όμορφη διαδραστική παράσταση και άψογη φιλοξενία!!!!
2o-ds-neou-falirou-peiraias.jpg
Ζήσαμε φανταστικές στιγμές σήμερα στο 2ο Δ.Σ. Ν.Φαλήρου! Οι ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ήρθαν και γέμισε το σχολειό μας από χρώματα, πινέλα, κόλες, πολύχρωμες ουρές, γέλια, φωνές και πειράγματα! Πετάξαμε στην αυλή τους χαρταετούς και χαρήκαμε στη ζεστασιά του ήλιου! Καλές Αποκριές σε όλους!!!!
female.jpg
Σήμερα στο Ένεκα Παιδείας βιώσαμε με τον πιο δημιουργικό, αβίαστο κι ευφάνταστο τρόπο στιγμές από την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας. Καταπληκτική δουλειά!!!! Πολλά συγχαρητήρια από τους μαθητές και τους δασκάλους τους!!!!!!!
female.jpg
Συγχαρητήρια! Κάθε χρόνο είστε και καλύτεροι… Εξαιρετική παρουσίαση για τα συναισθήματα και τα παιδιά έκαναν τα καλύτερα σχόλια! Έφυγαν ενθουσιασμένα και χαρούμενα!