Διατροφή Υγεία Αειφορία

Διατροφή Υγεία Αειφορία

  • Προτείνεται για όλες τις τάξεις του Δημοτικού

Με τρόπο ανατρεπτικό και απροσδόκητο οι μαθητές, συμμετέχοντας σε ένα θεατρικό δρώμενο, αντιλαμβάνονται ότι πολλές από τις τροφές-λιχουδιές που καταναλώνουμε έχουν φτωχή θρεπτική αξία και μερικές μάλιστα είναι βλαβερές. Με τη βοήθεια ενός παράξενου γιατρού-διατροφολόγου, παρακολουθώντας και ένα εκπαιδευτικό video, οι μαθητές εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι αναζήτησης και εξερεύνησης.

Γνωρίζουν τους τρόπους παραγωγής και διακίνησης των τροφίμων στη σύγχρονη εποχή μας και αντιλαμβάνονται πως αυτοί συνδέονται με την αειφορία και την υγεία μας. Στη συνέχεια συλλέγουν τα προϊόντα που επιλέγουν, ετοιμάζουν τα νόστιμα και θρεπτικά τους μενού και σχεδιάζουν τους δικούς τους χάρτες με τους δρόμους της υγείας.

Α΄ μέρος: Η θρεπτική αξία των τροφών και οι ενημερωμένοι καταναλωτές.

Παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε ένα πρωτότυπο δρώμενο με πρωταγωνιστή τον Όξυζεν, τον παράξενο επισκέπτη του διαστήματος, οι μαθητές αντιλαμβάνονται βιωματικά τη θρεπτική αξία των τροφών και γνωρίζουν τους τρόπους παραγωγής και διακίνησης των τροφίμων στη σύγχρονη εποχή μας καθώς και τη σχέση των συνηθειών της διατροφής με την υγεία και την αειφορία του μικρού μας πλανήτη.

Β΄ μέρος: Ταξινομώντας τις τροφές.

Οι τρεις εμψυχωτές μας, ενσαρκώνοντας σύγχρονες μορφές καταναλωτών με διαφορετικές καταναλωτικές συνήθειες παρακινούν τους μαθητές σε μια περιπέτεια αναζήτησης και επιλογής των κατάλληλων τροφών. Με τη βοήθεια πλούσιων σκηνικών – διαδραστικής βιντεοπροβολής και πολυάριθμων υλικών αντικειμένων οι μαθητές γνωρίζουν πέντε διαφορετικούς τόπους παραγωγής των τροφίμων. Στη συνέχεια δημιουργούν τους διατροφικούς τους χάρτες ταξινομώντας τις τροφές σε τρεις μεγάλες κατηγορίες θρεπτικών συστατικών.

Γ΄ μέρος: Οι «σεφ» μας προτείνουν.

Με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο οι μαθητές, συμμετέχοντας σε ένα διατροφικό διαγωνισμό, «χτίζουν» τη Μεσογειακή Πυραμίδα της διατροφής και παράγουν με τη βοήθεια κατάλληλου υλικού ένα εύγευστο μενού προσπαθώντας να ισορροπήσουν στοιχεία όπως, η γεύση, η θρεπτική αξία, η οικονομική επιλογή, η προστασία του πλανήτη.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία του ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, απευθύνονται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου και πραγματοποιούνται στα πλαίσια των σχολικών εκδρομών και επιμορφωτικών επισκέψεων.

Χώρος παρουσίασης
  • Κέντρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων «ένεκα παιδείας»
  • Στο χώρο του σχολείου σας

female.jpg
Εξαιρετική διαδραστικη παράσταση!!!! Μπράβο σε όλους!!! Τα παιδιά χάρηκαν πολύ!
female.jpg
Λίγο πριν τα Xριστούγεννα ήρθατε στο σχολείο μας και ζήσαμε το χριστουγεννιάτικο όνειρο στην καρδιά του Χαλανδρίου. Τα παιδάκια μας, αν και νήπια, πήραν μέρος στην θεατρική παράσταση και το καταχάρηκαν. Κι εμείς οι γονείς δεν πιστεύαμε στα μάτια μας… Απλά εξαιρετικά!!!! Σας ευχαριστούμε πολύ
female.jpg
Τέλειο!!! Υπερπαραγωγή!!! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!!!
female.jpg
Εξαιρετικό πρόγραμμα η Αρχαία Ελλάδα… Οι Δ΄ τάξεις του 4ου δημοτικού σχολείου Πετρούπολης εντυπωσιάστηκαν… Ευχαριστούμε πολύ….
female.jpg
Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι συμμετέχουν στο θεατρικό εργαστήρι και αλληλεπιδρούν με τους/τις καταπληκτικούς/ές ηθοποιούς – εμψυχωτές/τριες… Παίζοντας κάθε φορά ενεργό ρόλο στην πλοκή του έργου. Μπράβο σε όλους/ες σας!!!!!
2o-dimotiko-sxoleio-nemeas.jpg
Σας ευχαριστούμε για αυτό το υπέροχο ταξίδι στον τρόπο ζωής των Βυζαντινών, στις συνήθειές τους, στη γλώσσα τους, στην καθημερινότητά τους, αλλά και στις μάχες που έδωσαν στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ένα κράτος ενωμένο και δυνατό. Τόσο τα παιδιά, όσο και οι δάσκαλοί τους το διασκέδασαν και το ευχαριστήθηκαν. Όμορφη διαδραστική παράσταση και άψογη φιλοξενία!!!!
2o-ds-neou-falirou-peiraias.jpg
Ζήσαμε φανταστικές στιγμές σήμερα στο 2ο Δ.Σ. Ν.Φαλήρου! Οι ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ήρθαν και γέμισε το σχολειό μας από χρώματα, πινέλα, κόλες, πολύχρωμες ουρές, γέλια, φωνές και πειράγματα! Πετάξαμε στην αυλή τους χαρταετούς και χαρήκαμε στη ζεστασιά του ήλιου! Καλές Αποκριές σε όλους!!!!
female.jpg
Σήμερα στο Ένεκα Παιδείας βιώσαμε με τον πιο δημιουργικό, αβίαστο κι ευφάνταστο τρόπο στιγμές από την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας. Καταπληκτική δουλειά!!!! Πολλά συγχαρητήρια από τους μαθητές και τους δασκάλους τους!!!!!!!
female.jpg
Συγχαρητήρια! Κάθε χρόνο είστε και καλύτεροι… Εξαιρετική παρουσίαση για τα συναισθήματα και τα παιδιά έκαναν τα καλύτερα σχόλια! Έφυγαν ενθουσιασμένα και χαρούμενα!