Η Μέλισσα, το Μέλι, το Κερί

  • Νηπειαγωγείο
  • Τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄

Ένας παράξενος κηπουρός κι ένας μικρός μελισσοκόμος συναντιούνται σε μια τρυφερή και διδακτική ιστορία όπου παρουσιάζεται θεατρικά η ζωή μιας μέλισσας Βασίλισσας.

Μετά και από την προβολή μιας εκπαιδευτικής ταινίας που ακολουθεί με θέμα: «Η μέλισσα, η κυψέλη, το μέλι και το κερί», οι ηθοποιοί μαζί με τα παιδιά δρουν ως μέλισσες του αφεσμού, κηπουροί, μελισσοκόμοι, λουλούδια των αγρών και αναπαριστούν μουσικοκινητικά μια ιστορία από τη ζωή της μέλισσας.

Σαν μικροί μελισσοκόμοι οι μαθητές ανοίγουν τις εκπαιδευτικές κυψέλες, παρατηρούν τις μέλισσες βασίλισσες, τις κερήθρες με το μέλι, τη γύρη και το βασιλικό πολτό. Μαθαίνουν για την κοινωνία της μέλισσας, την εκτροφής της και την αξία των μελισσοκομικών προϊόντων.

Αναστάσιμη λαμπάδα- παρέχεται προαιρετικά: Σε όσους εκπαιδευτικούς το επιλέξουν παρέχεται με συμβολικό αντίτιμο έτοιμο υλικό για την κατασκευή μιας ξεχωριστής αναστάσιμης λαμπάδας για κάθε μαθητή.

female.jpg

Εξαιρετική διαδραστικη παράσταση!!!! Μπράβο σε όλους!!! Τα παιδιά χάρηκαν πολύ!

female.jpg

Λίγο πριν τα Xριστούγεννα ήρθατε στο σχολείο μας και ζήσαμε το χριστουγεννιάτικο όνειρο στην καρδιά του Χαλανδρίου. Τα παιδάκια μας, αν και νήπια, πήραν μέρος στην θεατρική παράσταση και το καταχάρηκαν. Κι εμείς οι γονείς δεν πιστεύαμε στα μάτια μας… Απλά εξαιρετικά!!!! Σας ευχαριστούμε πολύ

female.jpg

Τέλειο!!! Υπερπαραγωγή!!! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!!!

female.jpg

Εξαιρετικό πρόγραμμα η Αρχαία Ελλάδα… Οι Δ΄ τάξεις του 4ου δημοτικού σχολείου Πετρούπολης εντυπωσιάστηκαν… Ευχαριστούμε πολύ….

female.jpg

Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι συμμετέχουν στο θεατρικό εργαστήρι και αλληλεπιδρούν με τους/τις καταπληκτικούς/ές ηθοποιούς – εμψυχωτές/τριες… Παίζοντας κάθε φορά ενεργό ρόλο στην πλοκή του έργου. Μπράβο σε όλους/ες σας!!!!!

2o-dimotiko-sxoleio-nemeas.jpg

Σας ευχαριστούμε για αυτό το υπέροχο ταξίδι στον τρόπο ζωής των Βυζαντινών, στις συνήθειές τους, στη γλώσσα τους, στην καθημερινότητά τους, αλλά και στις μάχες που έδωσαν στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ένα κράτος ενωμένο και δυνατό. Τόσο τα παιδιά, όσο και οι δάσκαλοί τους το διασκέδασαν και το ευχαριστήθηκαν. Όμορφη διαδραστική παράσταση και άψογη φιλοξενία!!!!

2o-ds-neou-falirou-peiraias.jpg

Ζήσαμε φανταστικές στιγμές σήμερα στο 2ο Δ.Σ. Ν.Φαλήρου! Οι ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ήρθαν και γέμισε το σχολειό μας από χρώματα, πινέλα, κόλες, πολύχρωμες ουρές, γέλια, φωνές και πειράγματα! Πετάξαμε στην αυλή τους χαρταετούς και χαρήκαμε στη ζεστασιά του ήλιου! Καλές Αποκριές σε όλους!!!!

female.jpg

Σήμερα στο Ένεκα Παιδείας βιώσαμε με τον πιο δημιουργικό, αβίαστο κι ευφάνταστο τρόπο στιγμές από την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας. Καταπληκτική δουλειά!!!! Πολλά συγχαρητήρια από τους μαθητές και τους δασκάλους τους!!!!!!!

female.jpg

Συγχαρητήρια! Κάθε χρόνο είστε και καλύτεροι… Εξαιρετική παρουσίαση για τα συναισθήματα και τα παιδιά έκαναν τα καλύτερα σχόλια! Έφυγαν ενθουσιασμένα και χαρούμενα!