Η Μέλισσα, το Μέλι, το Κερί

Η Μέλισσα, το Μέλι, Το Κερί

  • Τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄

Ένας αφρόντιστος κήπος, ένας εργατικός κηπουρός, ένας μελισσοκόμος και μια μέλισσα βασίλισσα παρουσιάζουν την ιστορία τους και γίνονται αφορμή να γίνουν οι μαθητές θεατές και συγχρόνως πρωταγωνιστές σε ένα ευρηματικό θεατρικό δρώμενο. Ντύνονται κηπουροί για να φροντίσουν τον κήπο με τα εργαλεία τους, μέλισσες εργάτριες για να συνοδεύσουν τη μέλισσα Βασίλισσα στην καινούρια της κυψέλη και τέλος μικροί μελισσοκόμοι για να ανοίξουν τις εκπαιδευτικές κυψέλες, να παρατηρήσουν τα προϊόντα που παράγουν οι μέλισσες και να μάθουν τον κύκλο της ζωής τους και τα μυστικά της κοινωνίας τους.

Πρώτο μέρος – Ο κόσμος των μελισσών

Στο πρώτο μέρος οι μαθητές, εισάγονται στον παραμυθένιο κόσμο των μελισσών παρακολουθώντας ένα θεατρικό δρώμενο που παρουσιάζουν οι εμψυχωτές μας, το οποίο υποστηρίζεται και από ένα επιμελημένο βίντεο. Στον ειδικά σκηνογραφημένο χώρο παρουσιάζεται ο «αφεσμός», η ζωή μιας μέλισσας βασίλισσας που αναγκάζεται μαζί με τις πιστές μελισσούλες της να αναζητήσουν μια καινούρια κυψέλη για να χτίσουν τις κερήθρες τους. Με τον τρόπο αυτό ευαισθητοποιούνται, αμφιέζονται με τα κατάλληλα κοστούμια και δραματοποιούν τη συνέχεια της ιστορίας δίνοντας το δικό τους τέλος.

Δεύτερο μέρος – Η δουλειά του μελισσοκόμου

Στο δεύτερο μέρος εκπαιδεύονται ως μικροί μελισσοκόμοι, φορούν τις στολές τους, χειρίζονται τα καπνιστήρια τους, ανοίγουν τις εκπαιδευτικές κυψέλες, παρατηρούν τις κερήθρες, τις κέρινες μέλισσες, τις γυροπαγίδες, τη γύρη, την πρόπολη και τέλος τα κελιά τα γεμάτα με το ζωντανό μέλι. Μαθαίνουν έτσι βιωματικά, τα προϊόντα που παράγουν οι μέλισσες και τα μυστικά της κοινωνίας τους.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία του ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, απευθύνονται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου και πραγματοποιούνται στα πλαίσια των σχολικών εκδρομών και επιμορφωτικών επισκέψεων.

Χώρος παρουσίασης
  • Κέντρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων «ένεκα παιδείας»
  • Στο χώρο του σχολείου σας

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

female.jpg
Εξαιρετική διαδραστικη παράσταση!!!! Μπράβο σε όλους!!! Τα παιδιά χάρηκαν πολύ!
Χριστίνα Ξαν.
female.jpg
Λίγο πριν τα Xριστούγεννα ήρθατε στο σχολείο μας και ζήσαμε το χριστουγεννιάτικο όνειρο στην καρδιά του Χαλανδρίου. Τα παιδάκια μας, αν και νήπια, πήραν μέρος στην θεατρική παράσταση και το καταχάρηκαν. Κι εμείς οι γονείς δεν πιστεύαμε στα μάτια μας… Απλά εξαιρετικά!!!! Σας ευχαριστούμε πολύ
Εύα Χατζ.
female.jpg
Τέλειο!!! Υπερπαραγωγή!!! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!!!
Όλγα Λα.
female.jpg
Εξαιρετικό πρόγραμμα η Αρχαία Ελλάδα… Οι Δ΄ τάξεις του 4ου δημοτικού σχολείου Πετρούπολης εντυπωσιάστηκαν… Ευχαριστούμε πολύ….
Δήμητρα Τσιο.
female.jpg
Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι συμμετέχουν στο θεατρικό εργαστήρι και αλληλεπιδρούν με τους/τις καταπληκτικούς/ές ηθοποιούς – εμψυχωτές/τριες… Παίζοντας κάθε φορά ενεργό ρόλο στην πλοκή του έργου. Μπράβο σε όλους/ες σας!!!!!
Φροσύνη Γρί.
2o-dimotiko-sxoleio-nemeas.jpg
Σας ευχαριστούμε για αυτό το υπέροχο ταξίδι στον τρόπο ζωής των Βυζαντινών, στις συνήθειές τους, στη γλώσσα τους, στην καθημερινότητά τους, αλλά και στις μάχες που έδωσαν στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ένα κράτος ενωμένο και δυνατό. Τόσο τα παιδιά, όσο και οι δάσκαλοί τους το διασκέδασαν και το ευχαριστήθηκαν. Όμορφη διαδραστική παράσταση και άψογη φιλοξενία!!!!
2ο Δημοτικό Σχολείο Νεμέας
2o-ds-neou-falirou-peiraias.jpg
Ζήσαμε φανταστικές στιγμές σήμερα στο 2ο Δ.Σ. Ν.Φαλήρου! Οι ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ήρθαν και γέμισε το σχολειό μας από χρώματα, πινέλα, κόλες, πολύχρωμες ουρές, γέλια, φωνές και πειράγματα! Πετάξαμε στην αυλή τους χαρταετούς και χαρήκαμε στη ζεστασιά του ήλιου! Καλές Αποκριές σε όλους!!!!
2ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Φαλήρου Πειραιά
female.jpg
Σήμερα στο Ένεκα Παιδείας βιώσαμε με τον πιο δημιουργικό, αβίαστο κι ευφάνταστο τρόπο στιγμές από την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας. Καταπληκτική δουλειά!!!! Πολλά συγχαρητήρια από τους μαθητές και τους δασκάλους τους!!!!!!!
Δήμητρα Μπε.
female.jpg
Συγχαρητήρια! Κάθε χρόνο είστε και καλύτεροι… Εξαιρετική παρουσίαση για τα συναισθήματα και τα παιδιά έκαναν τα καλύτερα σχόλια! Έφυγαν ενθουσιασμένα και χαρούμενα!
Βάσω Κο.
Phone: 2109916202
Fax: 6974897664
Κολοκοτρώνη 42
Αργυρούπολη 16452