Το πιο γλυκό τσαμπί σταφύλι

  • Παιδιά Νηπιαγωγείου
  • Τάξεις Α΄ και Β΄

Ένα δροσερό-γλυκό παραμύθι τόσο δροσερό και τόσο γλυκό όσο ο χυμός των ώριμων σταφυλιών της Σταφυλοπολιτείας.

Μια πρωτότυπη κουκλοθεατρική παράσταση όπου οι κούκλες και οι ηθοποιοί συναντιόυνται μαζί με τα παιδιά στη θεατρική δράση για να χαρούν, να γελάσουν, να ψυχαγωγηθούν και να διδαχθούν συγχρόνως για τη μεγάλη αξία της καλλιέργειας του αμπελιού.

ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΤΣΑΜΠΙ ΣΤΑΦΥΛΙ

Το μυστικό του κρυμμένου θησαυρού στον μεγάλο αμπελώνα της Σταφυλοπολιτείας και οι απίθανοι ήρωες της ιστορίας, η Κουκουτσού, η κουκουβάγια, ο Τσαμπής και ο Ρόγης, θα παρακινήσουν τα παιδιά να γίνουν και αυτά μικροί καλλιεργητές. Οι μικροί αγρότες της Σταφυλοπολιτείας, δρώντας μέσα στην ιστορία μας, αναπαριστούν επι σκηνής τις εργασίες του τρύγου και του χορού στα πατητήρια με τα τσαμπιά των σταφυλιών για την εξαγωγή του μούστου και την παραγωγή του κρασιού. Μετά το τέλος της παράστασης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα παιδιά χρησιμοποιώντας κατάλληλα εργαλεία και πραδοσιακά σκεύη θα παράγουν τον δικό τους μούστο απο ώριμα σταφύλια.

female.jpg

Εξαιρετική διαδραστικη παράσταση!!!! Μπράβο σε όλους!!! Τα παιδιά χάρηκαν πολύ!

female.jpg

Λίγο πριν τα Xριστούγεννα ήρθατε στο σχολείο μας και ζήσαμε το χριστουγεννιάτικο όνειρο στην καρδιά του Χαλανδρίου. Τα παιδάκια μας, αν και νήπια, πήραν μέρος στην θεατρική παράσταση και το καταχάρηκαν. Κι εμείς οι γονείς δεν πιστεύαμε στα μάτια μας… Απλά εξαιρετικά!!!! Σας ευχαριστούμε πολύ

female.jpg

Τέλειο!!! Υπερπαραγωγή!!! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!!!

female.jpg

Εξαιρετικό πρόγραμμα η Αρχαία Ελλάδα… Οι Δ΄ τάξεις του 4ου δημοτικού σχολείου Πετρούπολης εντυπωσιάστηκαν… Ευχαριστούμε πολύ….

female.jpg

Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι συμμετέχουν στο θεατρικό εργαστήρι και αλληλεπιδρούν με τους/τις καταπληκτικούς/ές ηθοποιούς – εμψυχωτές/τριες… Παίζοντας κάθε φορά ενεργό ρόλο στην πλοκή του έργου. Μπράβο σε όλους/ες σας!!!!!

2o-dimotiko-sxoleio-nemeas.jpg

Σας ευχαριστούμε για αυτό το υπέροχο ταξίδι στον τρόπο ζωής των Βυζαντινών, στις συνήθειές τους, στη γλώσσα τους, στην καθημερινότητά τους, αλλά και στις μάχες που έδωσαν στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ένα κράτος ενωμένο και δυνατό. Τόσο τα παιδιά, όσο και οι δάσκαλοί τους το διασκέδασαν και το ευχαριστήθηκαν. Όμορφη διαδραστική παράσταση και άψογη φιλοξενία!!!!

2o-ds-neou-falirou-peiraias.jpg

Ζήσαμε φανταστικές στιγμές σήμερα στο 2ο Δ.Σ. Ν.Φαλήρου! Οι ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ήρθαν και γέμισε το σχολειό μας από χρώματα, πινέλα, κόλες, πολύχρωμες ουρές, γέλια, φωνές και πειράγματα! Πετάξαμε στην αυλή τους χαρταετούς και χαρήκαμε στη ζεστασιά του ήλιου! Καλές Αποκριές σε όλους!!!!

female.jpg

Σήμερα στο Ένεκα Παιδείας βιώσαμε με τον πιο δημιουργικό, αβίαστο κι ευφάνταστο τρόπο στιγμές από την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας. Καταπληκτική δουλειά!!!! Πολλά συγχαρητήρια από τους μαθητές και τους δασκάλους τους!!!!!!!

female.jpg

Συγχαρητήρια! Κάθε χρόνο είστε και καλύτεροι… Εξαιρετική παρουσίαση για τα συναισθήματα και τα παιδιά έκαναν τα καλύτερα σχόλια! Έφυγαν ενθουσιασμένα και χαρούμενα!