Μονή Καισαριανής & Δάσος Υμηττού

Μια μοναδική βόλτα στην κατάφυτη πλαγιά του Υμηττού που συνδυάζει το ιστορικό ενδιαφέρον, τη γνώση και την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον.

Α ΜΕΡΟΣ: Οι μαθητές επισκέπτονται την ιστορική μονή της Καισαριανής, θαυμάζουν τη βυζαντινή εκκλησία του 10ου αιώνα που χτίστηκε στη θέση του Αρχαίου ναού, τις υπέροχες αγιογραφίες, την τράπεζα των μοναχών, τον λουτρώνα και μαθαίνουν την ιστορική διαδρομή της μονής.

Β ΜΕΡΟΣ: Τα παιδιά διαβαίνουν το βοτανολογικό μονοπάτι όπου οι συνοδοί τους παρουσιάζουν τη χλωρίδα του Υμηττού και μιλούν για τη σημασία της. Μέσα από δράσεις και παιχνίδια που πραγματοποιούνται στα σκιερά πλατώματα θα βρουν τα υλικά ( δίχως να ενοχλήσουν τα φυτά- όλα τα υλικά παρασκευάζονται στο εργαστήρι μας) για να συμπληρώσουν το άλμπουμ του Υμηττού και να το πάρουν στην τάξη τους ως αναμνηστικό αλλά και εγχειρίδιο μάθησης και δημιουργίας.

Γ ΜΕΡΟΣ: Εργαστήριο κατασκευής ατομικών εικαστικών έργων εμπνευσμένων από τη φύση του Υμηττού για να κοσμήσουν την τάξη ή το δωμάτιό τους.

female.jpg

Εξαιρετική διαδραστικη παράσταση!!!! Μπράβο σε όλους!!! Τα παιδιά χάρηκαν πολύ!

female.jpg

Λίγο πριν τα Xριστούγεννα ήρθατε στο σχολείο μας και ζήσαμε το χριστουγεννιάτικο όνειρο στην καρδιά του Χαλανδρίου. Τα παιδάκια μας, αν και νήπια, πήραν μέρος στην θεατρική παράσταση και το καταχάρηκαν. Κι εμείς οι γονείς δεν πιστεύαμε στα μάτια μας… Απλά εξαιρετικά!!!! Σας ευχαριστούμε πολύ

female.jpg

Τέλειο!!! Υπερπαραγωγή!!! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!!!

female.jpg

Εξαιρετικό πρόγραμμα η Αρχαία Ελλάδα… Οι Δ΄ τάξεις του 4ου δημοτικού σχολείου Πετρούπολης εντυπωσιάστηκαν… Ευχαριστούμε πολύ….

female.jpg

Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι συμμετέχουν στο θεατρικό εργαστήρι και αλληλεπιδρούν με τους/τις καταπληκτικούς/ές ηθοποιούς – εμψυχωτές/τριες… Παίζοντας κάθε φορά ενεργό ρόλο στην πλοκή του έργου. Μπράβο σε όλους/ες σας!!!!!

2o-dimotiko-sxoleio-nemeas.jpg

Σας ευχαριστούμε για αυτό το υπέροχο ταξίδι στον τρόπο ζωής των Βυζαντινών, στις συνήθειές τους, στη γλώσσα τους, στην καθημερινότητά τους, αλλά και στις μάχες που έδωσαν στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ένα κράτος ενωμένο και δυνατό. Τόσο τα παιδιά, όσο και οι δάσκαλοί τους το διασκέδασαν και το ευχαριστήθηκαν. Όμορφη διαδραστική παράσταση και άψογη φιλοξενία!!!!

2o-ds-neou-falirou-peiraias.jpg

Ζήσαμε φανταστικές στιγμές σήμερα στο 2ο Δ.Σ. Ν.Φαλήρου! Οι ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ήρθαν και γέμισε το σχολειό μας από χρώματα, πινέλα, κόλες, πολύχρωμες ουρές, γέλια, φωνές και πειράγματα! Πετάξαμε στην αυλή τους χαρταετούς και χαρήκαμε στη ζεστασιά του ήλιου! Καλές Αποκριές σε όλους!!!!

female.jpg

Σήμερα στο Ένεκα Παιδείας βιώσαμε με τον πιο δημιουργικό, αβίαστο κι ευφάνταστο τρόπο στιγμές από την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας. Καταπληκτική δουλειά!!!! Πολλά συγχαρητήρια από τους μαθητές και τους δασκάλους τους!!!!!!!

female.jpg

Συγχαρητήρια! Κάθε χρόνο είστε και καλύτεροι… Εξαιρετική παρουσίαση για τα συναισθήματα και τα παιδιά έκαναν τα καλύτερα σχόλια! Έφυγαν ενθουσιασμένα και χαρούμενα!