Ένα ταξίδι στα χρόνια τα Βυζαντινά

Ένα ταξίδι στα χρόνια τα Βυζαντινά

  • Τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄

Μια θεατρική παράσταση που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης να πραγματοποιήσουν μαζί με τους ηθοποιούς ένα ιστορικό ταξίδι στην βυζαντινή Κωνσταντινούπολη.

Θα γνωρίσουν έτσι την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών, θα ζήσουν στιγμές από την καθημερινή ζωή και θα γνωρίσουν τα σπουδαία γεγονότα από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου ως και την μεγάλη μάχη που οδήγησε στην άλωση της πόλης.

Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο με ένα βυζαντινό σκαρί οι μαθητές – ταξιδευτές θα φτάσουν έγκαιρα στην βυζαντινή Κωνσταντινούπολη ώστε να παραβρεθούν στα εγκαίνια της πόλης και να ψωνίσουν στη μεγάλη αγορά τα εκλεχτά βυζαντινά προϊόντα. Στη συνέχεια θα ζήσουν στιγμές από την καθημερινή ζωή των βυζαντινών και επισκεπτόμενοι τον ιππόδρομο θα παρακολουθήσουν τις φημισμένες αρματοδρομίες και θα βιώσουν τα ιστορικά γεγονότα της στάσης του «Νίκα».

Βαδίζοντας στην ιστορική γραμμή θα συμμετέχουν ως βυζαντινοί πολίτες, νοικοκυρές και στρατιώτες στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στα χρόνια του Ιουστινιανού, του Ηράκλειου και του Λέοντα του Γ΄. Θα αγωνιστούν πίσω από τα κάστρα της πόλης ενάντια στους πολιορκητές – Αβάρους, Πέρσες και Άραβες – και θα γυμναστούν με τους ακρίτες πλάι στον αντρειωμένο Διγενή.

Ακολουθώντας τα ιστορικά γεγονότα θα συναντήσουν τις μοίρες τις βυζαντινές και θα δώσουν δίπλα στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο τη μεγάλη μάχη που οδήγησε στην άλωση της πόλης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία του ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, απευθύνονται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου και πραγματοποιούνται στα πλαίσια των σχολικών εκδρομών και επιμορφωτικών επισκέψεων.

Χώρος παρουσίασης
  • Κέντρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων «ένεκα παιδείας»
  • Στο χώρο του σχολείου σας

female.jpg
Εξαιρετική διαδραστικη παράσταση!!!! Μπράβο σε όλους!!! Τα παιδιά χάρηκαν πολύ!
female.jpg
Λίγο πριν τα Xριστούγεννα ήρθατε στο σχολείο μας και ζήσαμε το χριστουγεννιάτικο όνειρο στην καρδιά του Χαλανδρίου. Τα παιδάκια μας, αν και νήπια, πήραν μέρος στην θεατρική παράσταση και το καταχάρηκαν. Κι εμείς οι γονείς δεν πιστεύαμε στα μάτια μας… Απλά εξαιρετικά!!!! Σας ευχαριστούμε πολύ
female.jpg
Τέλειο!!! Υπερπαραγωγή!!! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!!!
female.jpg
Εξαιρετικό πρόγραμμα η Αρχαία Ελλάδα… Οι Δ΄ τάξεις του 4ου δημοτικού σχολείου Πετρούπολης εντυπωσιάστηκαν… Ευχαριστούμε πολύ….
female.jpg
Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι συμμετέχουν στο θεατρικό εργαστήρι και αλληλεπιδρούν με τους/τις καταπληκτικούς/ές ηθοποιούς – εμψυχωτές/τριες… Παίζοντας κάθε φορά ενεργό ρόλο στην πλοκή του έργου. Μπράβο σε όλους/ες σας!!!!!
2o-dimotiko-sxoleio-nemeas.jpg
Σας ευχαριστούμε για αυτό το υπέροχο ταξίδι στον τρόπο ζωής των Βυζαντινών, στις συνήθειές τους, στη γλώσσα τους, στην καθημερινότητά τους, αλλά και στις μάχες που έδωσαν στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ένα κράτος ενωμένο και δυνατό. Τόσο τα παιδιά, όσο και οι δάσκαλοί τους το διασκέδασαν και το ευχαριστήθηκαν. Όμορφη διαδραστική παράσταση και άψογη φιλοξενία!!!!
2o-ds-neou-falirou-peiraias.jpg
Ζήσαμε φανταστικές στιγμές σήμερα στο 2ο Δ.Σ. Ν.Φαλήρου! Οι ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ήρθαν και γέμισε το σχολειό μας από χρώματα, πινέλα, κόλες, πολύχρωμες ουρές, γέλια, φωνές και πειράγματα! Πετάξαμε στην αυλή τους χαρταετούς και χαρήκαμε στη ζεστασιά του ήλιου! Καλές Αποκριές σε όλους!!!!
female.jpg
Σήμερα στο Ένεκα Παιδείας βιώσαμε με τον πιο δημιουργικό, αβίαστο κι ευφάνταστο τρόπο στιγμές από την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας. Καταπληκτική δουλειά!!!! Πολλά συγχαρητήρια από τους μαθητές και τους δασκάλους τους!!!!!!!
female.jpg
Συγχαρητήρια! Κάθε χρόνο είστε και καλύτεροι… Εξαιρετική παρουσίαση για τα συναισθήματα και τα παιδιά έκαναν τα καλύτερα σχόλια! Έφυγαν ενθουσιασμένα και χαρούμενα!