Το Δάσος Κινδυνεύει

Το Δάσος Κινδυνεύει

  • Τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄

Οι μαθητές παρακολουθούν σε μια εκπαιδευτική προβολή ένα μικρό σκιουράκι να διηγείται την ιστορία του και να παρουσιάζει με υπερηφάνεια τη χλωρίδα και την πανίδα των ελληνικών δασών. Στη συνέχεια συμμετέχουν στο θεατρικό δρώμενο που ακολουθεί φορώντας καπέλα και κοστούμια μικρών και μεγάλων ζώων του δάσους. Με οδηγό τους την πονηρή αλεπού και τη σοφή κουκουβάγια δραματοποιούν μια ιστορία με θέμα τη ζωή των ζώων στο δάσος και βιώνουν τους κινδύνους που απειλούν το οικοσύστημα με καταστροφή.

Για να αλλάξουν τα «απειλητικά» σχέδια του επισκέπτη πολεοδόμου ετοιμάζουν μια διαθεματική εργασία, η οποία τους βοηθά να ανακαλύψουν τρόπους δράσης για να σώσουν το δάσος τους, και όλοι μαζί ετοιμάζονται για τη γιορτή της αναδάσωσης.

Σε αυτό το ξεχωριστό πρόγραμμα

η αίθουσά μας μεταμορφώνεται με τη βοήθεια πλούσιων σκηνικών σε ένα καταπράσινο δάσος. Οι μαθητές, με την άφιξή τους, αμφιέζονται χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα κοστούμια ως ζωάκια του ελληνικού δάσους. Από τη θέση των ζώων, καθισμένοι δίπλα στα δέντρα και τον γαλάζιο ποταμό, παρακολουθώντας μια εκπαιδευτική προβολή με θέμα «η χλωρίδα και η πανίδα των ελληνικών δασών», βιώνουν την ήσυχη ζωή των ζώων αλλά και τους κινδύνους που απειλούν τη ζωή τους και το πράσινο οικοσύστημα.

Στη συνέχεια

αναλαμβάνουν δράση, βιώνουν μια καταστροφική πυρκαγιά, και έρχονται αντιμέτωποι με τις θλιβερές της συνέπειες. Μετά τις πρώτες τους διαφωνίες, αποφασίζουν όλα μαζί τα ζώα ενωμένα να βρουν τρόπους να δώσουν ξανά τη ζωή που έσβησε στο πράσινο δάσος τους και θα βρουν τρόπους να το κάνουν, γιατί με τη βοήθεια της πονηρής αλεπούς και της σοφής κουκουβάγιας θα μάθουν να συνεργάζονται.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία του ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, απευθύνονται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου και πραγματοποιούνται στα πλαίσια των σχολικών εκδρομών και επιμορφωτικών επισκέψεων.

Χώρος παρουσίασης
  • Κέντρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων «ένεκα παιδείας»
  • Στο χώρο του σχολείου σας

female.jpg
Εξαιρετική διαδραστικη παράσταση!!!! Μπράβο σε όλους!!! Τα παιδιά χάρηκαν πολύ!
female.jpg
Λίγο πριν τα Xριστούγεννα ήρθατε στο σχολείο μας και ζήσαμε το χριστουγεννιάτικο όνειρο στην καρδιά του Χαλανδρίου. Τα παιδάκια μας, αν και νήπια, πήραν μέρος στην θεατρική παράσταση και το καταχάρηκαν. Κι εμείς οι γονείς δεν πιστεύαμε στα μάτια μας… Απλά εξαιρετικά!!!! Σας ευχαριστούμε πολύ
female.jpg
Τέλειο!!! Υπερπαραγωγή!!! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!!!
female.jpg
Εξαιρετικό πρόγραμμα η Αρχαία Ελλάδα… Οι Δ΄ τάξεις του 4ου δημοτικού σχολείου Πετρούπολης εντυπωσιάστηκαν… Ευχαριστούμε πολύ….
female.jpg
Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι συμμετέχουν στο θεατρικό εργαστήρι και αλληλεπιδρούν με τους/τις καταπληκτικούς/ές ηθοποιούς – εμψυχωτές/τριες… Παίζοντας κάθε φορά ενεργό ρόλο στην πλοκή του έργου. Μπράβο σε όλους/ες σας!!!!!
2o-dimotiko-sxoleio-nemeas.jpg
Σας ευχαριστούμε για αυτό το υπέροχο ταξίδι στον τρόπο ζωής των Βυζαντινών, στις συνήθειές τους, στη γλώσσα τους, στην καθημερινότητά τους, αλλά και στις μάχες που έδωσαν στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ένα κράτος ενωμένο και δυνατό. Τόσο τα παιδιά, όσο και οι δάσκαλοί τους το διασκέδασαν και το ευχαριστήθηκαν. Όμορφη διαδραστική παράσταση και άψογη φιλοξενία!!!!
2o-ds-neou-falirou-peiraias.jpg
Ζήσαμε φανταστικές στιγμές σήμερα στο 2ο Δ.Σ. Ν.Φαλήρου! Οι ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ήρθαν και γέμισε το σχολειό μας από χρώματα, πινέλα, κόλες, πολύχρωμες ουρές, γέλια, φωνές και πειράγματα! Πετάξαμε στην αυλή τους χαρταετούς και χαρήκαμε στη ζεστασιά του ήλιου! Καλές Αποκριές σε όλους!!!!
female.jpg
Σήμερα στο Ένεκα Παιδείας βιώσαμε με τον πιο δημιουργικό, αβίαστο κι ευφάνταστο τρόπο στιγμές από την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας. Καταπληκτική δουλειά!!!! Πολλά συγχαρητήρια από τους μαθητές και τους δασκάλους τους!!!!!!!
female.jpg
Συγχαρητήρια! Κάθε χρόνο είστε και καλύτεροι… Εξαιρετική παρουσίαση για τα συναισθήματα και τα παιδιά έκαναν τα καλύτερα σχόλια! Έφυγαν ενθουσιασμένα και χαρούμενα!