Ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα

Ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα

  • Τάξεις Γ΄ και Δ΄

Ένα ιστορικό ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα πραγματοποιούν οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχοντας σε μια θεατρική παράσταση στα Αρχαϊκά και κλασσικά χρόνια, για να βιώσουν την καθημερινή ζωή και να γνωρίσουν την τέχνη τον πολιτισμό και τους αγώνες των Αρχαίων Ελλήνων.

Σε μια θεατρική παράσταση που στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή των μαθητών, τα παιδιά θα πραγματοποιήσουν ένα ιστορικό ταξίδι στα Αρχαϊκά και κλασσικά χρόνια στην Αρχαία Ελλάδα.

Στα Αρχαϊκά χρόνια θα βιώσουν στιγμές από την καθημερινή ζωή στις πόλεις της Αθήνας και της Σπάρτης , θα γνωρίσουν τις μεγάλες γιορτές, τους ολυμπιακούς αγώνες, την τέχνη, τον πολιτισμό και τα πολιτεύματα των αρχαίων Ελλήνων καθώς και τα βήματα προς τη Δημοκρατία.

Στα Κλασσικά χρόνια θα αναπαραστήσουν τις ένδοξες μάχες των Ελλήνων κατά τους περσικούς πολέμους και θα θαυμάσουν τα μεγάλα έργα του «χρυσού αιώνα» στην Αθήνα του Περικλή.

Ακολουθώντας την ιστορική γραμμή θα βιώσουν τα γεγονότα του Πελοποννησιακού πολέμου και τα δυσάρεστα αποτελέσματα που έφεραν στην αρχαία Ελλάδα οι εμφύλιες συγκρούσεις.

Χώρος παρουσίασης
  • Κέντρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων «ένεκα παιδείας»
  • Στο χώρο του σχολείου σας

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία του ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, απευθύνονται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου και πραγματοποιούνται στα πλαίσια των σχολικών εκδρομών και επιμορφωτικών επισκέψεων.

female.jpg
Εξαιρετική διαδραστικη παράσταση!!!! Μπράβο σε όλους!!! Τα παιδιά χάρηκαν πολύ!
female.jpg
Λίγο πριν τα Xριστούγεννα ήρθατε στο σχολείο μας και ζήσαμε το χριστουγεννιάτικο όνειρο στην καρδιά του Χαλανδρίου. Τα παιδάκια μας, αν και νήπια, πήραν μέρος στην θεατρική παράσταση και το καταχάρηκαν. Κι εμείς οι γονείς δεν πιστεύαμε στα μάτια μας… Απλά εξαιρετικά!!!! Σας ευχαριστούμε πολύ
female.jpg
Τέλειο!!! Υπερπαραγωγή!!! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!!!
female.jpg
Εξαιρετικό πρόγραμμα η Αρχαία Ελλάδα… Οι Δ΄ τάξεις του 4ου δημοτικού σχολείου Πετρούπολης εντυπωσιάστηκαν… Ευχαριστούμε πολύ….
female.jpg
Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι συμμετέχουν στο θεατρικό εργαστήρι και αλληλεπιδρούν με τους/τις καταπληκτικούς/ές ηθοποιούς – εμψυχωτές/τριες… Παίζοντας κάθε φορά ενεργό ρόλο στην πλοκή του έργου. Μπράβο σε όλους/ες σας!!!!!
2o-dimotiko-sxoleio-nemeas.jpg
Σας ευχαριστούμε για αυτό το υπέροχο ταξίδι στον τρόπο ζωής των Βυζαντινών, στις συνήθειές τους, στη γλώσσα τους, στην καθημερινότητά τους, αλλά και στις μάχες που έδωσαν στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ένα κράτος ενωμένο και δυνατό. Τόσο τα παιδιά, όσο και οι δάσκαλοί τους το διασκέδασαν και το ευχαριστήθηκαν. Όμορφη διαδραστική παράσταση και άψογη φιλοξενία!!!!
2o-ds-neou-falirou-peiraias.jpg
Ζήσαμε φανταστικές στιγμές σήμερα στο 2ο Δ.Σ. Ν.Φαλήρου! Οι ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ήρθαν και γέμισε το σχολειό μας από χρώματα, πινέλα, κόλες, πολύχρωμες ουρές, γέλια, φωνές και πειράγματα! Πετάξαμε στην αυλή τους χαρταετούς και χαρήκαμε στη ζεστασιά του ήλιου! Καλές Αποκριές σε όλους!!!!
female.jpg
Σήμερα στο Ένεκα Παιδείας βιώσαμε με τον πιο δημιουργικό, αβίαστο κι ευφάνταστο τρόπο στιγμές από την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας. Καταπληκτική δουλειά!!!! Πολλά συγχαρητήρια από τους μαθητές και τους δασκάλους τους!!!!!!!
female.jpg
Συγχαρητήρια! Κάθε χρόνο είστε και καλύτεροι… Εξαιρετική παρουσίαση για τα συναισθήματα και τα παιδιά έκαναν τα καλύτερα σχόλια! Έφυγαν ενθουσιασμένα και χαρούμενα!