Οι Τέσσερις Εποχές του Χρόνου

Οι Τέσσερις Εποχές του Χρόνου

  • Τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄

Oι μαθητές, συμμετέχοντας σε ένα θεατρικό δρώμενο με πρωταγωνιστή τον πειρατή των εποχών παρακινούνται να εκπαιδευτούν ως ναύτες ενός παράξενου πληρώματος και να ταξιδέψουν στις ομορφιές των εποχών. Διερευνούν έτσι διαθεματικά τις εποχές του χρόνου (καιρικές συνθήκες, προϊόντα, ήθη & έθιμα, γιορτές). Με τα στοιχεία που συλλέγουν στο ταξίδι τους σχεδιάζουν σε μεγάλες πάνινες επιφάνειες τους χάρτες των εποχών και τους χρησιμοποιήσουν ως σκηνικά για την διαδραστική παράσταση που θα ακολουθήσει.

Στο Β΄ μέρος, όλα τα παιδιά ντύνονται με κοστούμια που αναπαριστούν στοιχεία των εποχών, συνθέτουν μια ιστορία για κάθε εποχή και τη δραματοποιούν με τη βοήθεια των έμπειρων εμψυχωτών μας.

Α΄ μέρος: Οι ταξιδευτές.

Ένα βιωματικό ταξίδι στις ομορφιές των εποχών πραγματοποιούν οι μαθητές συμμετέχοντας σε ένα πρωτότυπο δρώμενο κατά τη διάρκεια του οποίου εκπαιδεύονται και γίνονται οι ίδιοι ναύτες και ταξιδευτές με οδηγό τους τον πειρατή των εποχών. Διερευνούν έτσι διαθεματικά και συλλέγουν στοιχεία από τις ομορφιές των εποχών (καιρικές συνθήκες, αγροτικές εργασίες, προϊόντα, γιορτές, ήθη & έθιμα στις πόλεις και τα χωριά).

Β΄ μέρος: Οι χάρτες των εποχών.

Οι μαθητές προμηθεύονται τα κατάλληλα υλικά και δουλεύουν σε μεγάλες πάνινες επιφάνειες. Δημιουργούν εικαστικά τους χάρτες των εποχών και διακοσμούν την παράσταση που ετοιμάζουν για κάθε εποχή με το κατάλληλο γιγαντοσκηνικό.

Γ΄ μέρος: Παίζουμε θέατρο;

Τα παιδιά εμπνέονται από τα κατάλληλα κοστούμια που βρίσκουν στο βεστιάριό μας και χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους αμφιέζονται, αναπαριστώντας στοιχεία των εποχών. Συνθέτουν μια ιστορία για κάθε εποχή την οποία και δραματοποιούν με την καθοδήγηση των έμπειρων εμψυχωτών μας, υποστηριζόμενα από κατάλληλα ηχητικά και φωτιστικά εφέ.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία του ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, απευθύνονται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου και πραγματοποιούνται στα πλαίσια των σχολικών εκδρομών και επιμορφωτικών επισκέψεων.

Χώρος παρουσίασης
  • Κέντρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων «ένεκα παιδείας»
  • Στο χώρο του σχολείου σας

female.jpg
Εξαιρετική διαδραστικη παράσταση!!!! Μπράβο σε όλους!!! Τα παιδιά χάρηκαν πολύ!
female.jpg
Λίγο πριν τα Xριστούγεννα ήρθατε στο σχολείο μας και ζήσαμε το χριστουγεννιάτικο όνειρο στην καρδιά του Χαλανδρίου. Τα παιδάκια μας, αν και νήπια, πήραν μέρος στην θεατρική παράσταση και το καταχάρηκαν. Κι εμείς οι γονείς δεν πιστεύαμε στα μάτια μας… Απλά εξαιρετικά!!!! Σας ευχαριστούμε πολύ
female.jpg
Τέλειο!!! Υπερπαραγωγή!!! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!!!
female.jpg
Εξαιρετικό πρόγραμμα η Αρχαία Ελλάδα… Οι Δ΄ τάξεις του 4ου δημοτικού σχολείου Πετρούπολης εντυπωσιάστηκαν… Ευχαριστούμε πολύ….
female.jpg
Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι συμμετέχουν στο θεατρικό εργαστήρι και αλληλεπιδρούν με τους/τις καταπληκτικούς/ές ηθοποιούς – εμψυχωτές/τριες… Παίζοντας κάθε φορά ενεργό ρόλο στην πλοκή του έργου. Μπράβο σε όλους/ες σας!!!!!
2o-dimotiko-sxoleio-nemeas.jpg
Σας ευχαριστούμε για αυτό το υπέροχο ταξίδι στον τρόπο ζωής των Βυζαντινών, στις συνήθειές τους, στη γλώσσα τους, στην καθημερινότητά τους, αλλά και στις μάχες που έδωσαν στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ένα κράτος ενωμένο και δυνατό. Τόσο τα παιδιά, όσο και οι δάσκαλοί τους το διασκέδασαν και το ευχαριστήθηκαν. Όμορφη διαδραστική παράσταση και άψογη φιλοξενία!!!!
2o-ds-neou-falirou-peiraias.jpg
Ζήσαμε φανταστικές στιγμές σήμερα στο 2ο Δ.Σ. Ν.Φαλήρου! Οι ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ήρθαν και γέμισε το σχολειό μας από χρώματα, πινέλα, κόλες, πολύχρωμες ουρές, γέλια, φωνές και πειράγματα! Πετάξαμε στην αυλή τους χαρταετούς και χαρήκαμε στη ζεστασιά του ήλιου! Καλές Αποκριές σε όλους!!!!
female.jpg
Σήμερα στο Ένεκα Παιδείας βιώσαμε με τον πιο δημιουργικό, αβίαστο κι ευφάνταστο τρόπο στιγμές από την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας. Καταπληκτική δουλειά!!!! Πολλά συγχαρητήρια από τους μαθητές και τους δασκάλους τους!!!!!!!
female.jpg
Συγχαρητήρια! Κάθε χρόνο είστε και καλύτεροι… Εξαιρετική παρουσίαση για τα συναισθήματα και τα παιδιά έκαναν τα καλύτερα σχόλια! Έφυγαν ενθουσιασμένα και χαρούμενα!