ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

001
002
003
004
005
006

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Οι μαθητές παρακολουθούν σε μια εκπαιδευτική προβολή ένα  μικρό σκιουράκι να διηγείται την ιστορία του και να παρουσιάζει με υπερηφάνεια τη χλωρίδα και την πανίδα των ελληνικών δασών. Στη συνέχεια συμμετέχουν στο θεατρικό δρώμενο που ακολουθεί  φορώντας καπέλα και κοστούμια μικρών και μεγάλων ζώων του δάσους. Με οδηγό τους την πονηρή αλεπού και τη σοφή κουκουβάγια δραματοποιούν μια ιστορία με θέμα τη ζωή των ζώων στο δάσος και βιώνουν τους κινδύνους που απειλούν το οικοσύστημα με καταστροφή.  Για να αλλάξουν τα «απειλητικά» σχέδια του επισκέπτη  πολεοδόμου  ετοιμάζουν μια διαθεματική εργασία, η οποία  τους βοηθά να ανακαλύψουν τρόπους δράσης για να σώσουν το δάσος τους,  και όλοι μαζί ετοιμάζονται για τη γιορτή της αναδάσωσης.

Χώρος παρουσίασης: Στο Ένεκα Παιδείας ή στο Σχολείο σας

Σε αυτό το ξεχωριστό πρόγραμμα, η αίθουσά μας μεταμορφώνεται με τη βοήθεια πλούσιων σκηνικών σε ένα καταπράσινο δάσος. Οι μαθητές με την άφιξή τους αμφιέζονται χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα κοστούμια ως ζωάκια του ελληνικού δάσους. Από τη θέση των ζώων, καθισμένοι δίπλα στα δέντρα και τον γαλάζιο ποταμό, παρακολουθώντας μια εκπαιδευτική προβολή  με θέμα : «η χλωρίδα και η πανίδα των ελληνικών δασών», βιώνουν την ήσυχη ζωή των ζώων αλλά και τους κινδύνους που απειλούν τη ζωή τους και το πράσινο οικοσύστημα.

Στη συνέχεια...

αναλαμβάνουν δράση, βιώνουν μια καταστροφική πυρκαγιά, και έρχονται αντιμέτωποι με τις θλιβερές της συνέπειες. Μετά τις πρώτες τους διαφωνίες,  αποφασίζουν όλα μαζί τα ζώα ενωμένα να βρουν τρόπους να δώσουν ξανά τη ζωή που έσβησε στο πράσινο δάσος τους.  Και θα βρουν τρόπους να το κάνουν.., γιατί  με τη βοήθεια της πονηρής αλεπούς και της σοφής κουκουβάγιας θα μάθουν να συνεργάζονται..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 
 

Newsletter

places-op

 prices-op

 dorean-gia-site

Δείτε τα video μας

Δείτε τα videos με αποσπάσματα από τις παραστάσεις - εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο κέντρο μας.

youtube v

Επικοινωνία

Ένεκα Παιδείας
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Κολοκοτρώνη 42 Αργυρούπολη
τηλ:210 9916202 - 6974 897664
email:info@enekapedias.gr

 

Δείτε μας πάνω στον χάρτη

map-box