Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΟ ΚΕΡΙ

001
002
003
004
005
006

Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΟ ΚΕΡΙ (τάξεις, Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄) 

Ένας αφρόντιστος κήπος, ένας εργατικός κηπουρός, ένας μελισσοκόμος και μια μέλισσα βασίλισσα παρουσιάζουν την ιστορία τους και γίνονται αφορμή να γίνουν οι μαθητές θεατές και συγχρόνως πρωταγωνιστές σε ένα ευρηματικό θεατρικό δρώμενο. Ντύνονται κηπουροί για να φροντίσουν τον κήπο με τα εργαλεία τους, μέλισσες εργάτριες για να συνοδεύσουν τη μέλισσα Βασίλισσα στην καινούρια της κυψέλη και τέλος μικροί μελισσοκόμοι για να ανοίξουν τις εκπαιδευτικές κυψέλες, να παρατηρήσουν τα προϊόντα που παράγουν οι μέλισσες και να μάθουν τον κύκλο της ζωής τους και τα μυστικά της κοινωνίας τους:

Χώρος παρουσίασης: Στο Ένεκα Παιδείας ή στο Σχολείο σας

Στο πρώτο μέρος

Οι μαθητές, εισάγονται στον παραμυθένιο κόσμο των μελισσών παρακολουθώντας ένα θεατρικό δρώμενο που παρουσιάζουν οι εμψυχωτές μας, το οποίο υποστηρίζεται και από ένα επιμελημένο βίντεο. Στον ειδικά σκηνογραφημένο χώρο παρουσιάζεται ο «αφεσμός», η ζωή μιας μέλισσας βασίλισσας που αναγκάζεται μαζί με τις πιστές μελισσούλες της να αναζητήσουν μια καινούρια κυψέλη για να χτίσουν τις κερήθρες τους. Με τον τρόπο αυτό ευαισθητοποιούνται, αμφιέζονται με τα κατάλληλα κοστούμια και δραματοποιούν τη συνέχεια της ιστορίας δίνοντας το δικό τους τέλος.

Στο δεύτερο μέρος

Εκπαιδεύονται ως μικροί μελισσοκόμοι, φορούν τις στολές τους, χειρίζονται τα καπνιστήρια τους, ανοίγουν τις εκπαιδευτικές κυψέλες, παρατηρούν τις κερήθρες, τις κέρινες μέλισσες, τις γυροπαγίδες, τη γύρη, την πρόπολη, και τέλος τα κελιά τα γεμάτα με το ζωντανό μέλι. Μαθαίνουν έτσι βιωματικά, τα προϊόντα που παράγουν οι μέλισσες και τα μυστικά της κοινωνίας τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΤΗ ΦΥΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΖΩΑ »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 
 

Newsletter

places-op

 prices-op

 dorean-gia-site

Δείτε τα video μας

Δείτε τα videos με αποσπάσματα από τις παραστάσεις - εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο κέντρο μας.

youtube v

Επικοινωνία

Ένεκα Παιδείας
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Κολοκοτρώνη 42 Αργυρούπολη
τηλ:210 9916202 - 6974 897664
email:info@enekapedias.gr

 

Δείτε μας πάνω στον χάρτη

map-box