ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΓΕΙΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑ

1
2
3
4
5
6
7
8

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΓΕΙΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑ (τάξεις, Α΄,Β΄, Γ΄,Δ΄ Ε ,ΣΤ ):

Με τρόπο ανατρεπτικό και απροσδόκητο οι μαθητές, συμμετέχοντας σε ένα θεατρικό δρώμενο, αντιλαμβάνονται ότι πολλές από τις τροφές-λιχουδιές που καταναλώνουμε έχουν φτωχή θρεπτική αξία και μερικές μάλιστα είναι βλαβερές. Με τη βοήθεια ενός παράξενου γιατρού-διατροφολόγου, παρακολουθώντας και ένα εκπαιδευτικό video, οι μαθητές εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι αναζήτησης και εξερεύνησης.

Γνωρίζουν τους τρόπους παραγωγής και διακίνησης των τροφίμων στη σύγχρονη εποχή μας και αντιλαμβάνονται πως αυτοί συνδέονται με την αειφορία και την υγεία μας.  Στη συνέχεια συλλέγουν τα προϊόντα που επιλέγουν, ετοιμάζουν τα νόστιμα και θρεπτικά τους μενού και σχεδιάζουν τους δικούς τους χάρτες με τους δρόμους της υγείας .

xoros-parousiasis1-0
Α΄ μέρος:  Η θρεπτική αξία των τροφών και οι  ενημερωμένοι καταναλωτές.

Παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε ένα πρωτότυπο δρώμενο με πρωταγωνιστή τον Όξυζεν, τον παράξενο επισκέπτη του διαστήματος, οι μαθητές αντιλαμβάνονται βιωματικά τη θρεπτική αξία των τροφών και  γνωρίζουν τους τρόπους παραγωγής και διακίνησης των τροφίμων στη σύγχρονη εποχή μας καθώς και τη σχέση  των συνηθειών της διατροφής  με την υγεία και την αειφορία του μικρού μας πλανήτη.

Β μέρος:  Ταξινομώντας τις τροφές.

Οι τρεις εμψυχωτές μας, ενσαρκώνοντας σύγχρονες μορφές καταναλωτών με διαφορετικές καταναλωτικές συνήθειες παρακινούν τους μαθητές σε μια περιπέτεια αναζήτησης και επιλογής των κατάλληλων τροφών. Με τη βοήθεια πλούσιων σκηνικών -  διαδραστικής βιντεοπροβολής και πολυάριθμων υλικών αντικειμένων οι μαθητές γνωρίζουν πέντε διαφορετικούς τόπους παραγωγής των τροφίμων. Στη συνέχεια δημιουργούν τους διατροφικούς τους χάρτες  ταξινομώντας τις τροφές σε  τις τρεις μεγάλες κατηγορίες θρεπτικών συστατικών.

Γ μέρος:  Οι "σεφ" μας προτείνουν:

  Με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο οι μαθητές, συμμετέχοντας σε ένα διατροφικό διαγωνισμό,  «χτίζουν» τη Μεσογειακή Πυραμίδα της διατροφής και παράγουν με τη βοήθεια κατάλληλου υλικού ένα εύγευστο μενού προσπαθώντας να ισορροπήσουν στοιχεία όπως, η γεύση, η θρεπτική αξία, η  οικονομική επιλογή, η προστασία του πλανήτη.  

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 
 

Newsletter

places-op

 prices-op

 dorean-gia-site

Δείτε τα video μας

Δείτε τα videos με αποσπάσματα από τις παραστάσεις - εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο κέντρο μας.

youtube v

Επικοινωνία

Ένεκα Παιδείας
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Κολοκοτρώνη 42 Αργυρούπολη
τηλ:210 9916202 - 6974 897664
email:info@enekapedias.gr

 

Δείτε μας πάνω στον χάρτη

map-box