Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

001
002
003
004
005
006

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ  (τάξεις, Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄) :

Μέσα από ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι  οι μαθητές βιώνουν την αξία του κύκλου του νερού. Ολοκληρώνουν και εμπεδώνουν τις γνώσεις τους για την αξία των υδάτινων πόρων της Γης μας παρακολουθώντας ένα εκπαιδευτικό βίντεο. Στη συνέχεια μετασχηματίζουν διάφορα άχρηστα υλικά σε μουσικά οργανάκια που παράγουν ήχους της φύσης και γίνονται οι ίδιοι μουσικοί στην ορχήστρα του νερού.

Στο δεύτερο μέρος όλοι οι μαθητές επιλέγουν από ένα πλούσιο βεστιάριο τα κοστούμια τους, ντύνονται στοιχεία του ουρανού και της Γης και συμμετέχουν υποδυόμενα ρόλους δίπλα στους εμψυχωτές μας, σε ένα θεατρικό δρώμενο που αναπαριστά το ταξίδι μιας σταγόνας

Χώρος παρουσίασης: Στο Ένεκα Παιδείας ή στο Σχολείο σας

Το εκπαιδευτικό ταξίδι στον αέναο κύκλο του νερού

Ξεκινά με την ιστορία μιας σταγόνας που γίνεται εκπαιδευτικό παιχνίδι στο οποίο  οι μαθητές συμμετέχουν, χρησιμοποιώντας ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό, για να βιώσουν την μεγάλη αξία των συνεχών αλλαγών στις μορφές που το νερό εμφανίζεται.

Ακολουθεί ένα εκπαιδευτικό βίντεο, το οποίο αξιοποιώντας μέσα από κατάλληλο λογισμικό τις απαντήσεις των μαθητών στα ερωτήματα που παρουσιάζονται, ολοκληρώνει τις γνώσεις των μαθητών για την αξία των νερών των ποταμών, των λιμνών και των θαλασσών. Παράλληλα προβάλλονται οι κίνδυνοι που δημιουργούνται από τη μη ορθολογική χρήση αλλά και τη μόλυνση των νερών.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος

Οι μαθητές μετασχηματίζουν διάφορα άχρηστα υλικά σε μουσικά οργανάκια που παράγουν ήχους της φύσης. Στη συνέχεια ,αφού επιλέξουν τις αμφιέσεις τους, ντύνονται στοιχεία της φύσης, του Ουρανού και της Γης και αναπαριστούν μαζί με τους εμψυχωτές μας το ταξίδι μιας σταγόνας, χρησιμοποιώντας ένα πλήθος σκηνικών αντικειμένων καθώς και τα αυτοσχέδια όργανα που κατασκεύασαν, για να την υποστηρίξουν μουσικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 
 

Newsletter

places-op

 prices-op

 dorean-gia-site

Δείτε τα video μας

Δείτε τα videos με αποσπάσματα από τις παραστάσεις - εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο κέντρο μας.

youtube v

Επικοινωνία

Ένεκα Παιδείας
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Κολοκοτρώνη 42 Αργυρούπολη
τηλ:210 9916202 - 6974 897664
email:info@enekapedias.gr

 

Δείτε μας πάνω στον χάρτη

map-box