ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

1
2
3
4
5
6
7

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (τάξεις Α΄,Β΄, Γ΄) :

Oι μαθητές, συμμετέχοντας σε ένα θεατρικό δρώμενο με πρωταγωνιστή τον πειρατή των εποχών παρακινούνται να  εκπαιδευτούν ως ναύτες ενός παράξενου πληρώματος και να ταξιδέψουν στις ομορφιές των εποχών. Διερευνούν έτσι διαθεματικά τις εποχές του χρόνου: (καιρικές συνθήκες, προϊόντα, ήθη & έθιμα ,γιορτές). Με τα στοιχεία που συλλέγουν στο ταξίδι τους σχεδιάζουν σε μεγάλες πάνινες επιφάνειες τους χάρτες των εποχών και τους χρησιμοποιήσουν ως σκηνικά για την διαδραστική παράσταση που θα ακολουθήσει.

Στο Β΄ μέρος, όλα τα παιδιά ντύνονται με κοστούμια που αναπαριστούν στοιχεία των εποχών, συνθέτουν μια ιστορία για κάθε εποχή και τη  δραματοποιούν με τη βοήθεια των έμπειρων εμψυχωτών μας.

Χώρος παρουσίασης: Στο Ένεκα Παιδείας ή στο Σχολείο σας

Α΄ μέρος: Οι ταξιδευτές.

Ένα βιωματικό ταξίδι στις ομορφιές των εποχών πραγματοποιούν οι μαθητές συμμετέχοντας σε ένα πρωτότυπο δρώμενο  κατά τη διάρκεια του οποίου εκπαιδεύονται και γίνονται  οι ίδιοι ναύτες και ταξιδευτές με οδηγό τους τον πειρατή των εποχών. Διερευνούν έτσι διαθεματικά και συλλέγουν στοιχεία από τις ομορφιές των εποχών: (καιρικές συνθήκες, αγροτικές εργασίες, προϊόντα, γιορτές, ήθη & έθιμα στις Πόλεις και τα χωριά ).

Β΄ μέρος: Οι χάρτες των εποχών.

Οι μαθητές προμηθεύονται τα κατάλληλα υλικά και δουλεύουν σε μεγάλες πάνινες επιφάνειες. Δημιουργούν εικαστικά  τους χάρτες των εποχών και διακοσμούν την παράσταση που ετοιμάζουν για κάθε εποχή  με το κατάλληλο γιγαντοσκηνικό.

Γ' μέρος:  Παίζουμε θέατρο;

Τα παιδιά εμπνέονται από τα κατάλληλα κοστούμια που βρίσκουν στο βεστιάριό μας και χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους αμφιέζονται, αναπαριστώντας  στοιχεία των εποχών. Συνθέτουν μια ιστορία  για κάθε εποχή την οποία και   δραματοποιούν με την καθοδήγηση των έμπειρων εμψυχωτών μας, υποστηριζόμενα από κατάλληλα ηχητικά και φωτιστικά εφέ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΓΕΙΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 
 

Newsletter

places-op

 prices-op

 dorean-gia-site

Δείτε τα video μας

Δείτε τα videos με αποσπάσματα από τις παραστάσεις - εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο κέντρο μας.

youtube v

Επικοινωνία

Ένεκα Παιδείας
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Κολοκοτρώνη 42 Αργυρούπολη
τηλ:210 9916202 - 6974 897664
email:info@enekapedias.gr

 

Δείτε μας πάνω στον χάρτη

map-box